boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
Bouwen door de eeuwen heen : Provincie Brabant - Arrondissement Leuven
« Inventaris van het cultuurbezit in Vlaanderen »
Gebonden / 462 bladzijden / uitgave 1971
taal (talen) : nederlands
uitgever : Soledi
nummer : 1
afmetingen : 221 (h) x 162 (b) x 30 (dk) mm
gewicht : 1080 gram
Dit boek is
momenteel niet
beschikbaar bij
Bibliomania
Deze inventaris werd, naar de aanbevelingen van de Raad van Europa, voornamelijk uitgewerkt als een werkinstrument voor de monumentenbescherming.

Hij vermeldt, op beknopte wijze, de gebouwen in ons land die omwille van hun archeologische, historische of artistieke waarde of die omwille van hun waarde als ensemble dienen te worden beschermd. Aldus is hij veel meer dan een opsomming van reeds beschermde monumenten (') doch beoogt geenszins volledigheid.

Ondanks toenemend protest worden onze landschappen in een steeds versneld tempo afgetakeld en verminkt; daarom is een bondige en bevattelijke inventaris van het cultuurbezit een dringende noodzaak geworden.

Het bleek dus belangrijker voorlopig een weliswaar onvolledige inventaris te publiceren dan zijn definitieve uitgave jarenlang uit te stellen.

Bovendien wordt door middel van kaarten en plannen een repertorium verkregen van ensembles en landschappen, zowel stedelijke als landelijke, die als dusdanig erkenning en bescherming verdienen.

De samenstellers hebben een drievoudig doel voor ogen. Zij willen ten eerste : een lijst opstellen van de gebouwen en groepen van gebouwen, die dienen te worden bewaard, omdat zij een uiterst [...]
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: