Gelezen en goedgekeurd...
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
De parochie Sint-Martinus te Erpe : Dokumenten, anekdoten en citaten (2 delen)
door P. Stuyver
Paperback / 380 bladzijden / uitgave 1970
taal (talen) : nederlands
afmetingen : 330 (h) x 210 (b) x 33 (dk) mm
gewicht : 1350 gram
BESCHIKBAAR
zeer goede staat
17,95 EUR
referentie : 1014204
Alle prijzen zijn BTW inbegrepen
De heer Paul Stuyver houdt zich ijverig bezig met de geschiedenis van zijn parochie. Dit blijkt uit de bijdragen over Erpe die hij in "Mededelingen van de Heemkundige Kring fiere" heeft gepu-piiceerd. Toen hij mij eens het Renteboek van Erpe toonde, dat hij gecopiŽerd had, heb ik hem gezegd : "Dat is slechts een begin, gij moet ook de tekst laten verschijnen." Niet alleen het Renteboek, maar ook de boeken Liber memorialis en Liber confraternitatis Sanctissimae Trinitatis en andere archivalia worden hier geheel of gedeeltelijk uitgegeven.

Daarbij komen nog een massa gegevens over allerlei onderwerpen, zoals de geestelijkheid van de parochie, het kerkgebouw, het onderwijs, enz... Iedereen zal er iets in vinden dat zijn belangstelling wekt. Vooral de Erpenaren zullen zien hoe hun voorouders hebben deelgenomen aan het godsdienstig leven van de parochie.

Hoe bescheiden en onvolmaakt dit werk ook moge zijn, het is de vrucht van geduldige ijver en het bewijs van een grote liefde voor het verleden van Erpe. Daarom zeggen we tot de schrijver : "Hartelijk dank en proficiat !"
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: