Gelezen en goedgekeurd...
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
De Nederlandse Posterijen in oude ansichten
door J. Giphart
Hardcover / 160 bladzijden / uitgave 1969
taal (talen) : nederlands
afmetingen : 151 (h) x 208 (b) x 13 (dk) mm
gewicht : 375 gram
BESCHIKBAAR
zeer goede staat
22,95 EUR
referentie : 1014216
Alle prijzen zijn BTW inbegrepen
In het rijkgeschakeerde beeld van de geschiedenis van onze Nederlandse posterijen nemen het vervoer, de bestelling en de kantoren een bijzondere plaats in.

Het zijn facetten van het bedrijf die voor het publiek zichtbaar naar voren traden en waarmede men vertrouwd was. Bij het samenstellen van deze atlas heb ik mij daarom beperkt tot uitbeelding van deze drie bedrijfsonderdelen, die elk voor zich een levendige voorstelling geven van de wereld waarin de mensen van de post werkten. Een beperkt aantal afbeeldingen over de post heden ten dage is mede opgenomen.

In het samenspel met de afbeelding is in de tekst alleen het belangrijkste vermeld. Voor nadere informatie zij verwezen naar de bestaande postale literatuur. Voorts werd aansluiting gezocht aan de serie waarin deze atlas verschijnt: er werd een ruim gebruik gemaakt van oude prentbriefkaarten.

Het was voor de samensteller een grote steun gebruik te mogen maken van de teksten, waarmede het Nederlandse Postmuseum zijn uitstallingen begeleidt en te mogen putten uit de afbeeldingencollectie van dit museum. Hij betuigt hiervoor aan de directie zijn oprechte dank. Evenzeer is dank verschuldigd aan de Pers- en Publiciteits-dienst der PTT voor het beschikbaar stellen van de meer recente afbeeldingen.
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: