Gelezen en goedgekeurd...
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
Erfgoed Bibliotheek van de belgische gemeenten : Limburg
Gebonden / 374 bladzijden / uitgave 2009
taal (talen) : nederlands
uitgever : Lannoo
ISBN : 902097551X
EAN : 9789020975512
afmetingen : 286 (h) x 205 (b) x 28 (dk) mm
gewicht : 1670 gram
BESCHIKBAAR
zeer goede staat
24,95 EUR
referentie : 1014210
Alle prijzen zijn BTW inbegrepen
DE ERFGOEDBIBLIOTHEEK VAN DE BELGISCHE GEMEENTEN vormt - in woord en beeld - de identiteitskaart van de tien Belgische provincies. Dit boekdeel beschrijft het culturele en natuurlijke erfgoed van alle Limburgse gemeenten.

Van het bekendste kasteel tot het verborgen kapelletje, van een modern standbeeld tot een gerestaureerd poortgebouw, het wordt allemaal in detail beschreven door kenners van het lokale patrimonium.

Speciaal voor dit boek maakte fotograaf Ivo Hendrikx ruim 400 schitterende foto's. Ze brengen niet alleen de grote, bekende bezienswaardigheden in beeld, maar ook de minder bekende plekjes die uniek zijn voor een gemeente. Elke foto is voorzien van boeiende commentaar.

In een reeks kaderteksten snijdt hoofdredacteur Omer Vandeputte een boeiende verzameling thema's aan: van het ontstaan en verval van de Limburgse mijnindustrie tot de uitzonderlijke wijnbouw in de provincie: van het waarom van de vele Mariakapelletjes tot een overzicht van de mooiste gotische gebouwen; van oude spotnamen tot de vele sporen van Romeinse aanwezigheid in Limburg; van de evolutie in de publieke beeldhouwwerken tot het verhaal van de begijnhoven, die tot werelderfgoed werden verheven.

Op maat van deze gids stelde het Nationaal Geografisch Instituut een katern gedetailleerde provinciekaarten samen op schaal 1 :100 000. Bij grote steden worden de bezienswaardigheden bovendien gesitueerd op een stadsplattegrond.

De uitgebreide index van deze gids bevat, naast de namen van alle gemeenten en dorpen, de namen van de belangrijkste bezienswaardigheden ťn alle beschermde monumenten in Limburg.
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: