boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
Tussen beleid en belang : Geschiedenis van de Kamers van Koophandel in België (17de - 20ste eeuw)
door Collectif
Paperback / 128 bladzijden / uitgave 1995
taal (talen) : nederlands
afmetingen : 296 (h) x 210 (b) x 10 (dk) mm
gewicht : 636 gram
Dit boek is
momenteel niet
beschikbaar bij
Bibliomania
Zoals dit werk illustreert, is het fenomeen "Kamer van Koophandel" ontstaan in Europa in de zeventiende eeuw door de wil van zakenlui en handelaars om hun kennis samen te brengen en samen te werken in het kader van een organisatie die de welvaart van hun stad en streek op onbaatzuchtige wijze dient te bevorderen, zonder enige discriminatie.

Het zijn deze oorsprong en het karakter eigen aan deze roeping die de Kamers van Koophandel, later Kamers voor Handel en Nijverheid, hebben toegelaten de politieke, sociale en economische turbulenties van de Geschiedenis te doorstaan.

In de loop van hun geschiedenis, hebben deze instellingen in Europa diverse omstandigheden gekend met als gevolg dat de enen een publiekrechtelijk en de anderen een privaatrechtelijk statuut genieten.

Wat ook hun juridisch statuut is, de Kamers voor Handel en Nijverheid speelden, spelen en zullen een essentiële rol blijven spelen in de
regionale, nationale en internationale economische ontwikkeling ten dienste van de zakenwereld. Deze rol werd hun in de loop der jaren impliciet toegekend door de operatoren van alle economische sectoren zowel op nationaal als internationaal vlak.

Daarenboven kunnen ze vandaag rekenen op een internationaal netwerk van bijna 10.000 Kamers voor Handel en Nijverheid, met dezelfde roeping en filosofie.

Aan de vooravond van het jaar 2000 zijn het deze inherente kwaliteiten en hun constant aanpassingsvermogen aan een evoluerende so-cio-economische omgeving die aan de Belgische Kamers voor Handel en Nijverheid hun voortbestaan als instellingen ten dienste van de ondernemingen verzekeren. Hun verleden is hiervan de beste garantie.
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: