boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
Het stads- en streekvervoer in de provincie Antwerpen tijdens de Tweede Wereldoorlog 1939-1945
Paperback / 64 bladzijden / uitgave 1994
taal (talen) : nederlands
uitgever : VETRAMU - AMUTRA
collectie : Tram Magazine
nummer : 53/54
afmetingen : 248 (h) x 170 (b) x 5 (dk) mm
gewicht : 195 gram
Dit boek is
momenteel niet
beschikbaar bij
Bibliomania
BelgiŽ viert tijdens de maand september 1994 op gepaste wijze de 50ste verjaardag van zijn bevrijding van de Duitse bezetting.

Eťn van de doelstellingen van de VZW Antwerps Tram- en Autobusmuseum is ondermeer geschiedkundige bijdragen tot stand te brengen over de evolutie van het stads- en streekvervoer in de provincie Antwerpen.

Alhoewel ik in 1941 geboren ben, heb ik het oorlogsgebeuren niet bewust meegemaakt. Toch heb ik het initiatief willen nemen om het stads- en streekvervoer te belichten tijdens de donkere jŠren van de Tweede Wereldoorlog.

Op de eerste plaats is het de bedoeling om met deze - uiteraard bondige - bijdrage de belangrijke rol te schetsen van het openbaar vervoer tijdens die periode. Op de tweede plaats wil dit werkje, vanwege het Antwerps Tram- en Autobusmuseum, een blijvend aandenken zijn aan deze viering.

Deze geschiedkundige brochure steunt op geschreven bronnen van allerlei aard die we achteraan vermelden en niet zozeer op mondelinge overleveringen.

Ik heb eveneens getracht de bijdrage rijkelijk te illustreren.

Mogen zij die deze trieste periode hebben meegemaakt zich vele gebeurtenissen herinneren en zo even kunnen teruggaan naar hun jeugdjaren die misschien niet verliepen zoals gedroomd.

Voor de hedendaagse jeugd hoop ik dat deze bijdrage een bron van inlichtingen mag zijn en dat ze in eigen land nooit meer geconfronteerd zal worden met een oorlog en een nefast regime.
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: