boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
Het openbaar vervoer aan de belgische kust, deel III : De tram terug in Adinkerke
« Een geschiedkundig overzicht van de uitbuiting van het tramnet tussen De Panne en Adinkerke in de periode 1901-1956 »
Paperback / 24 bladzijden / uitgave 1998
taal (talen) : nederlands
uitgever : TTO Noordzee
nummer : III
afmetingen : 296 (h) x 210 (b) x 2 (dk) mm
gewicht : 130 gram
BESCHIKBAAR
zeer goede staat
15,95 EUR
referentie : 1015709
Alle prijzen zijn BTW inbegrepen
Sinds 1885 vormt de tram de ruggegraat van het openbaar vervoer langsheen de klist. Meer zelfs: men kan gerust stellen dat de ontwikkeling van de kust en het kusttoerisme in grote mate te danken is aan de tram.

In deze periode heeft de kusttram een opmerkelijke evolutie doorgemaakt. Deze brochure illustreert dit op overtuigende wijze. De drukke trafiek tijdens de zomermaanden en de talrijke eigen beddingen hebben ervoor gezorgd dat de tram aan de kust werd behouden en in de járen ’80 zelfs volledig werd vernieuwd.

De modernisering van infrastructuur en rollend materieel gaf de kusttram een nieuwe elan. De frequentie werd verhoogd, zowel in de wintermaanden als tijdens het voor-, hoog- en naseizoen. Opeenvolgende campagnes zoals ,,De kusttram, een zee van attracties”, ,,De zonnelijn” en ,,De Vlaamse Kusttram” gaven de tram een extra dimensie: de tram als middel om de kust en haar talrijke grote en kleinere belevenissen te ontdekken. Op een ontspannen manier.

Reeds járen was evenwel duidelijk dat de westkust vanuit het binnenland minder goed te bereiken was met het openbaar vervoer. Het principe om de tramlijn van De Panne te verlengen naar het station van Adinkerke werd al in 1983 goedgekeurd maar talrijke factoren vertraagden de uitvoering van deze intentie. Het behoud, de vernieuwing en de elektrificatie van spoorlijn 73, Gent-Sint-Pieters - Adinkerke, was de doorslag om de werken te bespoedigen.

Door de peifecte aansluiting van trein en tram in het station van De Panne, beschikt de hele westkust sinds 1 juli 1998 over een aantrekkelijk, modern en vooral geďntegreerd openbaar vervoeraanbod.

Deze verlenging is geen eindpunt. In samenwerking met het Vlaamse Gewest, werkt De Lijn o.a. aan de optimalisering van de veiligheid langsheen het traject. Op het programma staan verder de verbetering van de halte-accommodatie, de informatieverstrekking, het verkoopsysteem, het verhogen van de kwaliteit en de uitbreiding van de capaciteit door het verlengen van de voertuigen met een verlaagd middenstuk.

Zo zet De Lijn een lange traditie verder om de kust te voorzien van goed openbaar vervoer ten bate van zowel de toerist als de kustbewoner.
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: