boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
Brussel, stad van kunst en geschiedenis : Brugmann, het parkziekenhuis van Victor Horta
Paperback / 48 bladzijden / uitgave 2011
taal (talen) : nederlands
nummer : 51
ISBN : 2930457740
EAN : 9782930457741
afmetingen : 210 (h) x 151 (b) x 4 (dk) mm
gewicht : 121 gram
Dit boek is
momenteel niet
beschikbaar bij
Bibliomania
De site van het Brugmannziekenhuis, een opmerkelijk architecturaal en landschappelijk geheel, werd gerealiseerd doorVictor Horta tussen 1906 en 1923.

De uitbundige lijnen van de art nouveau, waaraan de architect zijn faam dankt zijn hier volledig afwezig. Het gebouwencomplex is inventief dooide diversiteit aan vormen en het ontwerp kreeg veel lof voor haar functionele, bouwkundige en esthetische kwaliteiten. Dit ‘parkziekenhuis’, een architectuur op mensenmaat is uitgewerkt in paviljoenvorm en ingeplant in een prachtige groene omgeving.

In 1933 werd de Geneeskundige Stichting Koningin Elisabeth opgericht. Het gebouw ontworpen door architect Henry Lacoste is een pronkstuk van art deco in Brussel.

Sinds 1994 wordt de site geherstructureerd met het oog op zijn modernisering en behoud. De nieuwe uitbreidingen zijn ontworpen in de geest van de bestaande architectuur. Dat geldt ook voor de restauratie van de voormalige kapel, die in 2005 beschermd werd. De interventies tonen mooi aan hoe architecturale vernieuwing en monumentenzorg hand in hand kunnen gaan.
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: