boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
Vinderhoute in grootmoeders tijd
Hardcover / 88 bladzijden / uitgave 1992
taal (talen) : nederlands
uitgever : A compte d'auteur
afmetingen : 302 (h) x 215 (b) x 12 (dk) mm
gewicht : 628 gram
Dit boek is
momenteel niet
beschikbaar bij
Bibliomania
Vinderhoute, een kleine gemeente, rijk aan kastelen en groen...
De wandelaars, die zich "De Reigerstappers" noemen, weten goed hoe mooi de natuur hier nog is.

De wijk "Bierstal" die op een driesprong ligt met Lovendegem, Vinderhoute en Belzele (Evergem), was vůůr het verdwijnen van de "Bierstalbrug" bijna volledig door Vinderhoute "ingenomen". De mensen gingen naar het gemeentehuis van Vinderhoute, naar de kerk en ook voor de meeste inkopen was men aangewezen op de Vinderhoutse winkels.

Door het afbreken van de draaibrug (Bierstalbrug), en het leggen van een brug verderop, is daar veel verandering in gekomen.

Toch blijft het zeer aangenaam om een wandel- of fietstocht doorheen deze landelijke gemeente te maken, die sinds 1977 bij Lovendegem werd gevoegd.
In dit apart kijkboek over Vinderhoute, heb ik getracht de kijker en lezer een zo duidelijk mogelijk beeld te geven hoe de gemeente er uitzag en hoe de inwoners leefden in grootmoeders tijd. Ouderen zullen ongetwijfeld vele herinneringen kunnen ophalen, want de "goeie ouwe tijd...' is in geen enkel opzicht te vergelijken met de huidige toestand. Voor de jeugd wil dit boek een ontdekken zijn, een kennismaking met hun dorp in vroeger jaren!

Ik hoop dat het bij velen een plaats mag krijgen in de boekenkast.
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: