boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
Geschiedenis van Kontich
Gebonden / 1074 bladzijden / uitgave 1964
taal (talen) : nederlands
afmetingen : 245 (h) x 160 (b) x 59 (dk) mm
gewicht : 1846 gram
Dit boek is
momenteel niet
beschikbaar bij
Bibliomania
Vóór enkele járen besliste de gemeenteraad opdracht te geven aan de heer Dr. Robert Van Passen, filoloog en geboren Kontichenaar, tot het schrijven ener „Geschiedenis van Kontich”.

Waarom deze uitgave?

Wel, het is merkwaardig hoeveel mensen eraan houden de lotgevallen hunner gemeente in het verleden te kennen: haar oorsprong, haar groei, verschillende voorname gebeurtenissen, de bloei en soms ook wel het verval van handel en ambacht in hun dorp, en zulks dan liefst aan de hand van geschiedkundige oorkonden.

Elk rechtgeaard inwoner houdt van zijn geboortedorp, van de streek die hij van jongsaf heeft bewoond.

Ieder van ons heeft graag geluisterd naar verhalen van oude inwoners, die vanouds bestaande huizen of straten beschreven, die vertelden van hetgeen er sedert járen veranderd is of verdwenen, van de bedrijvigheid die in de gemeente plaats greep. Hoe spannend zijn de verhalen van revolutie en bezetting, waarvan onze voorouders te lijden hadden, van de Spaanse en Oostenrijkse tijd, van de Franse Omwenteling, van de Boerenkrijg, var. het jaar 1830!

Een wetenschappelijke vastlegging van al die bijzondere gebeurtenissen uit het verleden van ons dorp, werd door het gemeentebestuur niet alleen nuttig, maar tevens noodzakelijk geacht.

Wij wensen dat deze „Geschiedenis van Kontich” door zoveel mogelijk gezinnen van onze gemeente zal aangeschaft worden, opdat ze aldus meer en beter zouden ingelicht zijn omtrent hun voorzaten, en om Kontich beter te leren kennen en lief te hebben.

Wij danken ten zeerste de heer Professor Dr. Robert Van Passen voor zijn uitzonderlijk verdienstelijk werk.
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: