boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
Vlaamse visserij en vissersvaartuigen, deel II : de vaartuigen
Gebonden / 544 bladzijden / uitgave 1976
taal (talen) : nederlands
uitgever : A compte d'auteur
afmetingen : 300 (h) x 235 (b) x 35 (dk) mm
gewicht : 2325 gram
Dit boek is
momenteel niet
beschikbaar bij
Bibliomania
Eindelijk is het tweede deel er... bijna een jaar later dan verwacht. Oorzaken hiervan zijn natuurlijk de uitgebreidheid van het onderwerp, het groot aantal illustraties, en zeer zeker ook het uitgeven van dit werk in eigen beheer.

Wij durven nochtans hopen dat de lezer zal begrijpen dat we met het behandelen van de stof van dit tweede deel een leemte gevuld hebben, en dat hij zal inzien dat ons streven naar volledigheid veel tijd in beslag genomen heeft. Zeer veel werd totnogtoe nog nooit publiek gemaakt (bijvoorbeeld het leven op een stoomtreiler) of dreigde onherroepelijk verloren te gaan (bijvoorbeeld de schouwkleuren van de rederijen). De visserij werd ó en wordt ó niet alleen als tak van de economie stiefmoederlijk behandeld, maar ook in de vele maritieme publikaties. Zeer verdienstelijk werk aangaande de visserij op historisch gebied is er wel, en voor wat Vlaanderen betreft in de eerste plaats van R. Degryse en J. van Beylen ; wat het technische aspect van de visserij aangaat moeten we aanstippen dat er alleen fragmentarisch werk bestond. Wij hebben zo veel mogelijk willen redden.

Wij bedanken de vele mensen die ons bij dit zeer moeilijke werk geholpen hebben (hun namen zijn achteraan te vinden) en mogen in onze dankbetuiging zeker niet vergeten allen die het eerste deel na het verschijnen ervan in 1974 kochten en zo geduldig het van de pers komen van dit tweede deel afgewacht hebben. Ook onze drukker, de heer Willy Dewilde en zijn vriend Arseen, zijn we zeer erkentelijk omdat ze zo lang over ons werk hebben moeten waken.
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: