boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
Beersel : Onze vijf deelgemeenten op de drempel van de 20ste eeuw
Paperback / 156 bladzijden / uitgave 1991
taal (talen) : nederlands
uitgever : A compte d'auteur
afmetingen : 296 (h) x 210 (b) x 10 (dk) mm
gewicht : 755 gram
Dit boek is
momenteel niet
beschikbaar bij
Bibliomania
Met behulp van een honderdtal afbeeldingen willen we dus aantonen hoe onze gemeente eruit zag in het begin van onze eeuw.

Om ons plan te verwezenlijken hebben we heel wat materiaal moeten vergaren. We zijn daarin geslaagd. Wel hebben we moeten vaststellen dat er betreffende bepaalde aspecten van de vroegere samenleving een beperkte, zeer kleine hoeveelheid documenten voorhanden was, terwijl we voor andere over een ruime voorraad konden beschikken. Het milieubeeld dat volgt is dus niet volledig, maar we hebben getracht het zo goed mogelijk te belichten en nauwkeurig weer te geven.

In de regel staat bij elke foto of groep van foto's een bondige commentaar die naargelang van het onderwerp inhoudelijk verschilt: hij kan geschiedkundig, aardrijkskundig, technisch, biografisch of louter anekdotisch zijn.

Aangaande de onderschriften laten we volgende normen gelden:

1) Bij de afbeelding van een kerkelijk, openbaar of ander gebouw staat de naam van de straat of weg vermeld, waarlangs het zich bevindt.

2) Bij de afbeelding van een gebouw dat in de loop van de eeuw is verdwenen of dat na verbouwing zijn oorspronkelijk uitzicht heeft verloren, staat de omgeving aangeduid.

3) Een panorama krijgt als bepaling de naam van het dorp of landschap dat het voorstelt.

4) Onder de straat of weg, waarvan een verouderde benaming op de prent gedrukt werd, staat de huidige naam vermeld.

Om geen ijverzucht te wekken onder de bewoners van ons

Groot-Beersel wijden we aan elk van de vijf vroegere gemeenten een nagenoeg identiek aantal afbeeldingen. We behandelen achtereenvolgens: Lot, Beersel, Alsemberg, Dworp en Huizingen.
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: