boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
Antwerpen, Mechelen, Lier e.a.
Gebonden / 224 bladzijden / uitgave 1979
taal (talen) : nederlands
afmetingen : 238 (h) x 165 (b) x 31 (dk) mm
gewicht : 740 gram
Dit boek is
momenteel niet
beschikbaar bij
Bibliomania
Belangstelling voor het verleden is ook de mens van de twintigste eeuw niet vreemd. Hoezeer het leven afgestemd is op de «actualiteit», toch is er ook de behoefte aan ‘weten hoe het geweest is’; de vele geschiedkundige, heemkundige en genealogische kringen en uitgaven leveren daarvan het overtuigende bewijs.

Een andere uiting van die belangstelling voor het verleden is het heruitgeven van oude werken, bij voorkeur in facsimile, om de verre authenticiteit met oog en hand te kunnen waarnemen. Tot de vele aldus opnieuw uitgegeven werken behoort ook de Beschry-vinghe van alle de Neder-Landen, anderssins ghenoemt Neder-Duytslandt, Door M. Lowijs Guicciardljn, Edelman van Florencen, een werk dat in 1612 was verschenen, maar toen reeds een ‘rijke’ geschiedenis achter zich had: elke naam die ermee verbonden is als die van auteur, vertaler, bewerker, drukker en uitgever is belangrijk of is het geweest. Wie de geschiedenis van het werk schrijft, schrijft tevens een brok geschiedenis van de Nederlanden en van het laat-humanisme in West-Europa.

De auteur van het oorspronkelijke werk, Lodovico Guicciardini (1521-1589), stamde uit een adellijk Florentijns geslacht. Amper twintig jaar oud, in [...]
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: