Gelezen en goedgekeurd...
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
Ontdek Ukkel, zijn straten en pleinen
Paperback / 144 bladzijden / non daté ou dépôt légal à parution
taal (talen) : nederlands
uitgever : A compte d'auteur
afmetingen : 296 (h) x 212 (b) x 14 (dk) mm
gewicht : 655 gram
BESCHIKBAAR
goede staat
14,95 EUR
referentie : 1014688
Alle prijzen zijn BTW inbegrepen
Wanneer men het huidige boek ‘Ontdek Ukkel’ voor de eerste maal raadpleegt, is men onmiddellijk geboeid door de eerst zin van de eerste bladzijde. Een eerste Ukkelse straat, alfabetisch gerangschikt onthult ons haar geheim.

Verder door nieuwsgierigheid bezeten bladert men hier en daar het werk door tussen letter A en Z en dan is het de verrassing. Al onze straten, al onze lanen, al onze pleinen, al onze kleinste Ukkelse plekjes zijn er te vinden en dit zonder uitzondering. Hun grenzen, de wijken en hun parochies waarvan zij deel uit maken, de datum of eenvoudigweg de periode van hun benaming worden er telkens vermeld. Daarna wordt de naam van de straat bondig verduidelijkt wanneer het gaat om een dier of een bloem, op een preciesere wijze beschreven wanneer het een plaats aangaat en nog meer in detail wanneer het een algemeen begrip betreft of een eigennaam waarmee meer dan de helft van onze Ukkelse straten zijn aangeduid.

Vervolgens wordt men bij het verder lezen van dit werk door hartstocht gegrepen en gaat men zoals met Montaigne, die niet onderricht maar wel vertelt, soms terug naar de oorsprong van het leven zelf.

Aldus is het merkwaardige werk van Haf Meurisse en zijn medewerkers in staat om aan iedere inwoner uit Ukkel wie hij ook weze, de bijkomende informatie te verstrekken over de omgeving waarin hij leeft.

Moge deze bundel ons tevens aansporen om ons milieu niet alleen binnen onze gemeente maar ook buiten haar grenzen beter te leren kennen door in het verleden de oorsprong van onze huidige straten op te sporen. Zij hebben hun wortelen in ons aller verleden en ook in onze kinderjaren die niet alleen een periode van het leven vertegenwoordigen maar die eveneens een onuitwisbaar deel zijn van de menselijke geest.
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: