boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
Ottomotoren voorbeelden
Paperback / 380 bladzijden / niet gedateerd
taal (talen) : nederlands
afmetingen : 292 (h) x 209 (b) x 24 (dk) mm
gewicht : 1030 gram
BESCHIKBAAR
zeer goede staat
8,95 EUR
referentie : 1015091
Alle prijzen zijn BTW inbegrepen
De benaming "OTTOmotor" is afkomstig van de Duitser Nicolaus August Otto (1832-1891), die in 1876 de eerste viertaktmotor, met ontsteking van buitenaf, konstru-eerde. Deze motor is nog altijd het prototype van al onze huidige viertaktmotoren.

OTTOmotor is in de loop der tijden de verzamelnaam geworden voor verbrandingsmotoren, waarbij een mengsel van brandstof en lucht in een verbrandingsruimte gecomprimeerd wordt en vervolgens, door middel van een uitwendige ontstekingsbron, ontstoken wordt. Zowel de tweetakt- als de viertaktzuigermotoren, werkend met verschillende soorten brandstof (benzine, LPG, alcohol e.a.), welke, na compressie van een brandstof-luchtmengsel, door een bougie ontstoken worden, worden dus OTTO-motoren genoemd.

Naast de OTTOmotor is de DIESELmotor de meest verspreide verbrandingsmotor. De DIESELmotor, genoemd naar de uitvinder Rudolf Diesel (1856-1913), heeft geen ontsteking van buitenaf, maar werkt volgens het principe van ze1fontsteking. In deze cursus worden enkel voorbeelden van OTTOmotoren getoond en besproken.
In deze cursus wordt op de eerste plaats een overzicht gegeven van de verschillende bouwwijzen van OTTOmotoren, welke in de hedendaagse personenwagens van de voornaamste automerken worden ingebouwd. Als leidraad voor dit overzicht werd gekozen voor een alfabetische rangschikking van de automerken,welke op het jongste internationaa'1 autosalon van Brussel werden getoond.

Naast dit overzicht wordt ook het mechanisch gedeelte van de meest recente OTTOmotoren van negen merken gedetailleerd besproken. Met deze cursus is het dan ook mogelijk geworden, bij de theoretische lessen van motorenleer, onmiddellijk aktu-ele voorbeelden aan te halen en te bespreken. Op deze manier kan deze cursus dan ook beschouwd worden als "verbindingsschakel" tussen de theoretische en praktische lessen van motorenleer.
andere publicaties door J. Van Poeck
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: