boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
Brussel in aquarellen
Gebonden / 88 bladzijden / uitgave 1996
taal (talen) : nederlands
uitgever : A compte d'auteur
afmetingen : 248 (h) x 322 (b) x 15 (dk) mm
gewicht : 945 gram
BESCHIKBAAR
zeer goede staat
stofomslag licht beschadigd
12,95 EUR
referentie : 1015464
Alle prijzen zijn BTW inbegrepen
Waarom Brussel ?

Daar ik afkomstig ben uit Brussel, en meer bepaald uit Ukkel en omdat mijn ouders beiden begin 20ste eeuw geboren zijn in de Brusselse agglomeratie en omdat ik steeds in deze aangename stad gewoond heb, zal men niet verwonderd zijn dat ik deze stad tot onderwerp gekozen heb van mijn activiteiten als aquarellist.

Als amateur landschapschilder heb ik natuurlijk in andere streken van BelgiŽ en in het buitenland vertoefd, maar het is aan mijn stad, Brussel, dat ik een eerbetoon wil bewijzen, omdat ik er, soms toevallig, te midden van veel lelijkheid, een ongewone en beminnelijke plekje vind.

De afgebeelde sites zijn heel bekend en stemmen vrijwel overeen met degene die de groene Michelin gids aan de toeristen van de negentien gemeenten aanraadt. Ze worden weergegeven vanuit een idyllisch standpunt, dat wil zeggen zonder autoís. Dit is de voorsprong die de aquarellist heeft op de fotograaf, uit zijn zicht te kunnen bannen wat hij er niet in wil passen.

Ik voel me heel gebonden aan de Grote Markt en de straten errond. Haar lucht op een lentemorgen word ik nooit moe, haar bloemen-en vogelmarkt blijven mijn ogen bekoren, waarop ik ontsnap naar een of ander oord in de rand, waar men, ver van zeldzame voorbijgangers, rustig kan tekenen en schilderen.
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: