boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
De Sint-Pieterskerk te Leuven: Architectuur en kunstpatrimonium
Paperback / 158 bladzijden / uitgave 1998
taal (talen) : nederlands
uitgever : Acco
ISBN : 9033438798
EAN : 9789033438790
afmetingen : 240 (h) x 172 (b) x 13 (dk) mm
gewicht : 455 gram
Dit boek is
momenteel niet
beschikbaar bij
Bibliomania

bestel het bij

vanaf EUR 49,90

De Sint-Pieterskerk is een van de meest bekende en bezochte monumenten van Leuven. Slechts weinig bezoekers slagen erin door te dringen tot het wezen van het gebouw.

Dit boek wil de geïnteresseerde bezoeker een beter inzicht verschaffen in de betekenis van het bedehuis. Zowel elementen van stilistische, symbolische als technische aard komen daarbij aan bod. Door middel van een gedetailleerde architectuuranalyse wordt de huidige, gotische Sint-Pieterskerk geplaatst binnen de reeks grote bouwwerken van de Brabantse hooggotiek. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de opgravingen van de vroegere Romaanse kerk, de kunstwerken en de geschiedenis van de kerk. De lezer wordt geïntroduceerd in de wereld van architecten, beeldhouwers, schilders, kanunniken, edelen, kooplieden en eenvoudige burgers.

Het betreft hier een wetenschappelijke, maar tegelijkertijd vlot leesbare tekst. Talrijke originele citaten, foto’s en tekeningen brengen de lezer korter bij de Sint-Pieterskerk en haar kunstschatten.
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: