boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
Flandria : Ambassadeur van Antwerpen
Hardcover / 104 bladzijden / uitgave 2008
taal (talen) : nederlands
uitgever : Artus
ISBN : 9080903590
EAN : 9789080903593
afmetingen : 315 (h) x 225 (b) x 15 (dk) mm
gewicht : 825 gram
Dit boek is
momenteel niet
beschikbaar bij
Bibliomania
Antwerpen heeft een groot deel van haar welvaart te danken aan de Schelde en toch is deze droom van een stroom voor velen nog altijd een grote onbekende. Eugène Van Marcke, stichter van de rederij Flandria in 1922, bracht daar verandering-ip. Hij kreeg van het college van burgemeester en schepenen van Antwerpen de concessie voor het inrichten van havenbezoeken per boot.

Voor miljoenen kinderen was een Flandriaróndvaart de belevenis van het jaar. Als schoolreis of om de aankomst van Sinterklaas te Antwerpen bij te wonen?. 2' - - ->

De geschiedenis van Flandria leest als een roman. Eén koninklijk, presidentieel of keizerlijk bezoek aan Antwerpen is pas volledig als met één van de luxeboten van Flandria eeh bezoek aari de haven gebracht wordt. De maaltijden aan boord waren een referentie voor de Belgische horeca. Het befaamde restaurantschip La Pérouse was járen toonaangevend voor de beste gastronomie die ons land te bieden had.

In 2006 werd rederij Flandria overgenomen door Brabo cvba en deze om haar hoge kwaliteitsnormen bekende maritieme dienstverlener zorgde ervoor dat de "nieuwe” Flandria uitzicht kreeg op een nieuwe, veelbelovende toekomst.

Na de ZOO is Flandria opnieuw de belangrijkste toeristische publiekstrekker van Antwerpen, een echte Ambassadeur van Antwerpen.
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: