boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
Zeeuws platenboek
Gebonden / 124 bladzijden / uitgave 1983
taal (talen) : nederlands
ISBN : 9070174170
EAN : 9789070174170
afmetingen : 304 (h) x 220 (b) x 17 (dk) mm
gewicht : 755 gram
BESCHIKBAAR
zeer goede staat
8,95 EUR
referentie : 1016382
Alle prijzen zijn BTW inbegrepen
De Zee

Werken op en langs het water
De watersnoodramp en de caissons te Ouwerkerk, dijk met vuurtoren te Westkapelle en dijkwerkers, de Zeelandbrug, Brouwershaven en Grevelingendam, werkeiland Neeltje Jans met alle grote werktuigen, veer Vlissingen-Breskens en Zijpe-Anna Jacobapolder, de Sluis in Hansweert en het Kanaal door Zuid-Beveland, het Rijn-Schelde Kanaal en de Kreekraksluizen, het Goese Sas en Wilhelminadorp, reddingsboot ĄJavazeeĒ en Jan LeisĒ, een loodsboot en walradar, tankers en containerschip.

Flora en Fauna
De vloedlijn met o.a. wier, scholekster, strandplevier, kokmeeuw, een zandplaat met o.a. zeehonden, bruinvis, krab, zeester, mossel, het land van Saeftinghe met o.a. schapen, geulen, wrakken, zeekralen, lamsoren en zeepier.

Visserij
Een Thoolse Schouw, een Hengst en een Hoogaars, mosselboot en kor, mossels en mosseltang, oesters, oesterteelt en oester eten, de oesterputten te Yerseke, vissersboot, visafslag te Goes en visverwerking, netten boeten, standbeeld van Jan Willem Beukelszn., garnalen pellen, visverkoop en diverse vissoorten, weervisserij, jachthaven te Veere, zeilen, surfen, zwemmen en duiken, hengelsport, zagerspitten en getijde-haven.

Het Land

Wonen op het land
Boerderijen te Kamperland, Axel, Middelburg, Borsele, St. Maartensdijk en Schouwen, arreslee te Goes, Zuidbevelandse menwagen, driewielskar, veerewagen, melkkar, Zeeuwsvlaamse sjees, phaeton en menwagen, Schouwse phaeton en bokkewagen, bewerking van een wiel en een travaille met paard.

Bewerken van het land en zijn gewassen
Bietenrooien, bietenloof, meekrap, bonen lezen, slepen, zaaien, ruiteren, oogsten met combine, ploegen en wagen met meietak, dorsvlegel en sukerkomme, de wan, graanschop en windmolen, vlas, schelven, brakelen, zwingelen, repelen, ui, uienren, aardappel, poterbewaarplaats, rooien, aardappelput, fruitteelt, sproeien, plukken, standerdmolen te St. Annaland, grondzeiler te Aagtekerke, bergmolen te Schoondijke, meelwagen, raderwerk molen, stellingmolen in Wolphaartsdijk, babbelaars, palingbroodje, bolus, profetenbrood, vloerbrood en toondagkoe.

Flora en Fauna
De Otheense kreek in Zeeuws Vlaanderen in zomer en winter met o.a. de kolgans en meerkoet, de Terluchtse Weel bij Goes met o.a. de zeebies, levende stenen, paling en reiger, een inlaag op Zuid-Beveland met o.a. watermunt, smeerwortel, rietgors, kievit en kluut, de duinen met o.a. het helmgras, duinroos, duindoorn, zeekool, bergeend, fazant en konijn, een koeieput in een weiland met o.a. meidoorn, kikkers, lisdodde, rietgans en kleine zwaan, een dijk met o.a. schapen, wollige distel, aardakker, wilg en heelblaadjes, een kreek op Schouwen met o.a. waterhoen en dodaars.

De Zeeuw

Klederdracht
Axel, man en vrouw met o.a. schoengesp en broekstukken.
Cadzand, vrouw, bloedkralen, gouden strik Arnemuiden, vrouw zondags en door de week, detail krullen en kinderen.
Walcheren, mannen- en vrouwendracht met broekstukken, mutsen strijken, plooien enz. Zuid-Beveland, man en vrouw en details zoals oorijzer, broekstukken.
Schouwen, man en vrouw.

Folklore
Balgooien, krulbollen, bikkelen, kantklossen, koenkelen, straorieŽn, ringsteken, gaoischieten, koekkappen.

Het wonen en werken van de Zeeuw
Abdij in Middelburg met poort voormalige Abtswoning en zaal Provinciale Staten, stadhuis Middelburg met klokkenspel, stadhuis Veere en schandpaal, stadhuis St. Anna ter Muiden met pomp, stadhuis Sluis met detail gevelsteen, Jantje van Sluis stadhuis Tholen, stadhuis Goes en haven Goes, Slot Haamstede en Moermond, Hoge Huis Oud-Sabbinge, Slot Baarland, standbeeld Jacob Cats en Michiel de Ruyter, boulevard Vlissingen, fort Ellewoutsdijk en de vesting Hulst, Havenpoort Zierikzee, Kuiperspoort Middelburg, Kerkhof Baarsdorp, De Vaate en Kerk in Kloetinge en Kapelle, T.V. toren en watertoren in Goes, vuurtoren Schouwen, klapbank Oudelande en Reinaart de Vos in Hulst, moderne industrie zoals Hoechst, Kon. Schelde, DOW en havenoverslag, Kerncentrale Borsele, Aquadelta en de Roompot, zweefvliegen en de stoomtram door Zuid-Beveland.
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: