boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
De Kalmthoutse Heide
Gebonden / 142 bladzijden / uitgave 1997
taal (talen) : nederlands
uitgever : Davidsfonds
ISBN : 9061529697
EAN : 9789061529699
afmetingen : 285 (h) x 225 (b) x 21 (dk) mm
gewicht : 1030 gram
BESCHIKBAAR
zeer goede staat
17,95 EUR
referentie : 1017240
Alle prijzen zijn BTW inbegrepen
De zachtpaars-glooiende heide met stille vennen en stuivende duinen, zwarte podsol-bodems en ontelbare planten...: even ten noorden van Antwerpen, op de grens tussen Vlaanderen en Nederland, kan je verdwalen in de stilte en de rijkdom van de Kalmthoutse Heide. De specifieke bodem, de vegetatie, de fauna maar ook de mens zorgden voor het heel bijzondere uitzicht van dit unieke land-schap.

In dit (kleur)rijk geÔllustreerde, wetenschappelijk onderbouwde standaardwerk ontdekt de lezer-kijker de boeiende historische ecologie: het ontstaan van de heide sinds de ijstijden, de invloed van het klimaat, het turfsteken en het rooien van het eeuwenoude eikenwoud, de schaapherders, de heide in oorlogstijd... Ook aan recente branden, recreatiedruk en natuurbeheer besteedt Geert de Blust ruim aandacht.

Stap voor stap ontdekken we het rijke leven van de unieke flora en fauna en maken we kennis met de dynamiek van een prachtig stuk natuur. De schitterende foto's van Mare Slootmaekers tonen de steeds weer wisselende gezichten van de heide. Om uren in te grasduinen, vůůr of na een boeiende wandeling.
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: