boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
De Schelde : Verhaal van een rivier
Gebonden / 176 bladzijden / uitgave 2000
taal (talen) : nederlands
uitgever : Davidsfonds
ISBN : 9058260593
EAN : 9789058260598
afmetingen : 285 (h) x 225 (b) x 22 (dk) mm
gewicht : 1200 gram
BESCHIKBAAR
zeer goede staat
15,95 EUR
referentie : 1017241
Alle prijzen zijn BTW inbegrepen
De Schelde stroomt al eeuwen door ons landschap: niet altijd via dezelfde bedding, niet altijd met hetzelfde debiet of onderhevig aan dezelfde getijdenwerking. Maar altijd was ze bron van leven.

Onder leiding van Mark van Strydonck en Guy de Mulder leiden een ploeg wetenschappers de lezer langs de oevers en door de geschiedenis van de rivier: de jagers-verzamelaars en de eerste bewoning tijdens de prehistorie, de religieuze symboliek van de neolithische mens, het belang van de handelsader voor de Romeinse economie, de kerstening door de Ierse monniken en de eerste kloosters, de verwoestende raids van de noormannen, het ontstaan van handelsknooppunten op de kruising van wegen en de stroom, de bruggen en de sluizen, de infrastructuur- en baggerwerken van de IndustriŽle Revolutie die de Schelde een geheel nieuw uitzicht gaven.

De Schelde. Verhaal van een rivier brengt een boeiend totaalbeeld van een uitermate fascinerend verleden, van de bron tot de monding. De talrijke schilderijen, gravures en foto's tonen een wervelende economische activiteit. Een geheel nieuwe invalshoek, met de recentste inzichten en bevindingen.
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: