boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
100 Jaar Royal Sporting Club Anderlecht
Gebonden / 336 bladzijden / uitgave 2008
taal (talen) : nederlands
ISBN : 9056178636
EAN : 9789056178635
afmetingen : 315 (h) x 252 (b) x 29 (dk) mm
gewicht : 1835 gram
BESCHIKBAAR
zeer goede staat
19,95 EUR
referentie : 1017630
Alle prijzen zijn BTW inbegrepen
Sporting Anderlecht is met zijn net geen dertig titels en negen bekers al decennialang de vaandeldrager van het Belgische voetbal. Het behoorde in de jŠren 70 en 80 zelfs tot de absolute Europese top, met zeven finaleplaatsen en drie trofeeŽn in Europese bekertoernooien. Maar resultaten zijn niet alles in het Astridpark, Anderlecht staat ook synoniem voor mooi voetbal, champagnevoetbal, voor stijl en klasse op en naast het veld.

Het Anderlechtverhaal begon bescheiden in 1908, met wat enthousiaste jongelui die de Brusselse stadsconcurrenten van antwoord wilden dienen. De wil om te groeien was er. In 1935 verwierf de club haar vaste stek in de hoogste voetbalklasse en in 1947 werd de eerste titel veroverd. Het begin van een gouden periode met eerst ĎbombardieríJef Mer-mans en later voetballende ballerinoís als Paul Van Himst, Robby Rensenbrink en Jan Mulder. Tot nu, in de veeleisende 2iste eeuw van Champions League en commercialisering, zijn het stadion en de professionele omkadering blijven meegroeien, maar nooit heeft Anderlecht zijn aard van volksclub verloochend.

HONDERD JAAR ROYAL SPORTING CLUB ANDERLECHT ÕS een encyclopedisch boek met een warm buikgevoel. Het heeft niet alleen oog voor de talrijke sportieve en andere hoogtepunten, maar belicht ook de minder aangename en soms tragische voorvallen waarmee paars-wit de voorbije eeuw te maken kreeg: de dood van Lorenzo Verbiest en Ludo Coeck, de afpersing, de trainersconflicten. Het historische relaas van de feiten wordt royaal geÔllustreerd met honderden fotoís, wedstrijdverslagen, anekdotes en boeiende portretten van spelers, trainers, bestuurslui en markante figuren.
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: