boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
Spoorwegen 1993
« Kanaaltunnel - Spoortunnel Rotterdam - Zuidelijke tak Amsterdam - Pendolino's voor Duitsland en Finland - IC250 British Rail »
Paperback / 150 bladzijden / uitgave 1992
taal (talen) : nederlands
uitgever : Uitgeverij De Alk
ISBN : 9060138937
EAN : 9789060138939
afmetingen : 180 (h) x 130 (b) x 12 (dk) mm
gewicht : 280 gram
BESCHIKBAAR
zeer goede staat
5,95 EUR
referentie : 1018092
Alle prijzen zijn BTW inbegrepen
De ontwikkelingen bij de Europese spoorwegen gaan in een hoog tempo verder. Ook dit jaar is er weer veel wetenswaardigs te melden. In de meeste landen van West-Europa is een gestage groei van het vervoer waar te nemen, waarbij over het algemeen de groei in het reizigersvervoer groter is dan in het goederenvervoer, waar in enkele landen zelfs sprake is van enige daling van het vervoer. Niettemin zijn ook voor het goederenvervoer de verwachtingen zonder meer positief. In Oost-Europa lijkt langzamerhand de sterke terugval van het vervoer een halt toegeroepen te zijn. Een groot nadeel voor de verdere ontwikkeling van de spoorwegen in deze landen is de vaak slecht onderhouden infrastructuur. Door achterstallig onderhoud van de baan moet nog al eens een snelheidsbeperking worden ingevoerd, hetgeen de kwaliteit van het vervoer niet ten goede komt.

De positieve verwachtingen voor de toekomst leiden tot vele grote investeringen. Grote infrastructuurprojekten zijn reeds in aanleg, zoals de Kanaaltunnel, diverse TGV-projekten in Frankrijk en Duitsland, tunnels door de Alpen, de Grote Beltverbinding of in Nederland de Spoortunnel Rotterdam en de Zuidelijke Tak in Amsterdam. Andere projekten zijn in voorbereiding zoals de Betuweroute, de spoorverbinding tussen Denemarken en Zweden en nieuwe lijnen voor hoge snelheidstreinen tussen Hannover en Berlijn en in Italië. Ook op het gebied van het rollend materieel doen zich interessante ontwikkelingen voor, zoals moderne elektrische locomotieven in Spanje, Zwitserland en Oostenrijk. De Spaanse locomotieven zijn tevens getest door de spoorwegen van België en Luxemburg. De nieuwe Zwitserse locomotieven zijn intussen ook door de Finse spoorwegen besteld. Op het gebied van kantelbaktrei-nen zijn de eerste dieseltreinstellen van de DB in dienst gekomen en wordt het aantal Pendolino’s in Italië uitgebreid. Nieuwe treinstellen, die zijn afgeleid van de Pendolino, zijn besteld door de- spoorwegen van Finland en maken een grote kans in Zwitserland. Het Spaanse TALGO-principe zal zijn intrede gaan doen in Duitsland. Eind april 1992 vond in Brussel een bijeenkomst plaats onder de naam Eurailspeed, waarbij de laatste ontwikkelingen op het gebied van het hoge snelheidsmaterieel te zien waren. Treinstellen als TGV-Atlantique, ICE, ETR500, IC/3 en locomotief 460 van de SBB waren er [...]
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: