boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
Wandelen door de Hoge Venen
« 26 wandelingen door veen en woud met informatie over skiën en langlaufen »
Paperback / 128 bladzijden / uitgave 1990
taal (talen) : nederlands
uitgever : Lannoo
ISBN : 9020917676
EAN : 9789020917673
afmetingen : 214 (h) x 120 (b) x 9 (dk) mm
gewicht : 165 gram
Dit boek is
momenteel niet
beschikbaar bij
Bibliomania
Het natuurreservaat De Hoge Venen — het grootste van België — ligt in de vierhoek Spa - Eupen - Mützenich - Malmédy, dus helemaal in de provincie Luik, en grotendeels 550 meter boven de zeespiegel. De winter is er lang en streng: de eerste nachtvorst komt veelal eind oktober voor en de laatste sneeuw smelt eerst begin mei weg. Er valt tweemaal zoveel neerslag als in Laag-België.

Maar in de zomer kan het er flink warm zijn, en ook de herfst geeft veelal een aantal zachte, mooie dagen.

Het hoogveen is globaal meer dan 4.000 hectare groot, en dat is toch een unicum voor wat het Europese vasteland betreft; in Frankrijk, Duitsland, Nederland of Zwitserland treft men nergens veengebieden aan met een dergelijke omvang. Het natuurreservaat is eigendom van de staat en wordt beheerd door het Bestuur van Waters en Bossen.

Het is, in tegenstelling tot wat wel eens verondersteld wordt, niét één aangesloten gebied. Het meest uitgestrekte deel ervan treft u aan in de omgeving van de Baraque Michel, maar ook langs de weg Eupen-Monschau en ten noorden van Elsenborn bevinden zich prachtige veengebieden, die eveneens deel uitmaken van het natuurreservaat.

Bij het plannen van deze wandelgids hebben we getracht zoveel mogelijk delen van het natuurreservaat te bezoeken en bepaalde trajecten erdoor of erlangs uit te stippelen.
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: