boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
De beste Vlaamse streekgerechten
ę Oude gerechten voor mensen van nu Ľ
Paperback / 112 bladzijden / uitgave 1981
taal (talen) : nederlands
uitgever : Helios
ISBN : 9033300117
EAN : 9789033300110
afmetingen : 260 (h) x 190 (b) x 10 (dk) mm
gewicht : 455 gram
BESCHIKBAAR
zeer goede staat
19,95 EUR
referentie : 1018439
Alle prijzen zijn BTW inbegrepen
Als het al waar mocht zijn, dat de liefde van de man voor de vrouw door de maag gaat, mijn liefde voor de Vlaamse geschiedenis en cultuur vindt beslist haar oorsprong aan de rijke tafelen van Vlaanderen. Speurend naar alles wat me iets over de eeuwenoude Vlaamse gastronomie kon bijbrengen, intrigeerde me te langen leste zowel de schilder-, de druk-, de beeldhouw- en weefkunst, en evenzeer het boeiende, meeslepende verhaal over de wording, de groei en de opgang van het gebied, dat Vlaanderen heet.

Toen ik ontdekte, dat Vlaanderen een Gouden Eeuw heeft gekend, veronderstelde ik meteen, dat men het in die tijd beslist niet alleen bij rijstpap heeft gehouden aan tafel. En van bij het begin van mijn zoektocht -van musea tot oude markten, van eeuwenoude verenigingen tot bejaardentehuizen -groeide bij mij alsmaar de bewondering voor de finesse, de rijkdom en de verscheidenheid van onze eigen gastronomie - waarvan helaas veel verdwenen is in de nevelen van de tijd, of ons afgesnoept door buurlanden... De volgende stap was : alle oude gerechten bereiden, mits sommige aan te passen aan de hedendaagse normen. Dit gebeurde in samenwerking met de directie van de Hotelschool Spermalie te Brugge, waar ik overigens leraar ben. Zodoende beleefde ik de oud-Vlaamse keuken als nooit van tevoren.

Ik nam me voor onze mensen, zowel binnen als buiten het beroep, hun eigen keuken en produkten te leren herwaarderen en hen bewust te maken van onze gastronomische rijkdom, die voor geen enkele andere achteruit moet gaan of in de schaduw blijven.

Ik beleefde er enorm genoegen aan te lezen hoe vreemde grootmeesters uit het verleden hun afgunst uitdrukten ten overstaan van de Vlaamse gastronomische produkten en [...]
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: