boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
Met stoom en mazout : 74 jaar sporen tussen Tervuren en Tienen
Paperback / 334 bladzijden / uitgave 2010
taal (talen) : nederlands
afmetingen : 235 (h) x 160 (b) x 20 (dk) mm
gewicht : 835 gram
Dit boek is
momenteel niet
beschikbaar bij
Bibliomania
Dit jaar, 2010, is het precies 125 jaar geleden dat de “Nationale Maatschappij van Buurtspoorwegen” (NMVB) opgericht werd.

Talrijk zijn de evenementen die dit gebeuren opnieuw in de belangstelling brengen in de vorm van tentoonstellingen en parades met gerestaureerd rollend materieel.

Via dit boek willen we ook een steentje bijdragen om dit stukje erfgoed, dat ook in onze regio een rol heeft gespeeld, te laten verder leven voor volgende generaties.

Al kijkend en lezend willen we terugblikken op de boeiende geschiedenis van de buurtspoorwegen die door middel van stoom, diesel en elektriciteit aangedreven rijtuigen de goederen en reizigers in alle uithoeken van ons land brachten.

Naast het geschiedkundig aspect hebben we geprobeerd een overzicht te geven van het rijdend materieel dat op het traject Tervuren-Tienen heeft gerold. Zo wordt dit boek ook een naslagwerk voor diegenen die zich aangetrokken voelen tot dit historisch vervoermiddel.
Door enkele families uit onze eigen regio in het daglicht te stellen brengen we hulde aan de talrijke werknemers die, zeker in de beginjaren, in soms moeilijke omstandigheden, er borg voor stonden dat de stoom door de velden bleef dampen.

Liefhebbers die op zoek willen gaan naar restanten van waardevolle kunstwerken zoals bruggen, haltes op het traject en intact gebleven stationsgebouwen kunnen dit werk zeker gebruiken als reisgids.
We hebben met dit werk zeker niet de pretentie compleet te zijn, aanvullingen zullen zeker nog volgen en gepubliceerd worden in het “Huldenbergs Heemblad”.
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: