boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
De wonderlijke wereld der geneeskruiden
Gebonden / 200 bladzijden / uitgave 1983
taal (talen) : nederlands
ISBN : 9061741432
EAN : 9789061741435
afmetingen : 300 (h) x 220 (b) x 28 (dk) mm
gewicht : 1370 gram
Dit boek is
momenteel niet
beschikbaar bij
Bibliomania
De betovering en de macht van planten over leven en dood is al zo oud als de mensheid zelf. Iedereen kent de wereldschokkende macht van de liefde, zonder die ooit gezien te hebben — op dezelfde manier zijn de verborgen geneeskrachten van de planten onbetwijfelbare realiteiten, onafhankelijk van de tot dusver bekende aanwezige stoffen, die slechts dragers zijn van de genezende krachten.

De plantenwereld is het grootste, fantastische ’chemische laboratorium’; planten vangen voor ons de kosmische energie op, metamorfoseren die en bieden ons alles wat wij voor het leven nodig hebben, van bouwen brandstoffen, via voedings- en genotsmiddelen tot aan geneesmiddelen en reukstoffen.

De schrijver geeft een helder overzicht van de historische overleveringen tot de modernste onderzoeksresultaten, zoals bv. de revolutionaire ontdekking van een Russische geleerde, het zogenaamde ’Kirlian-effect’, dat op foto’s de uitstraling van de planten zichtbaar maakt.

Daardoor worden alle oude waarden bevestigd, en gedemystificeerd.

Hij toont in een voorbeeldig exposé het naast elkaar bestaan en het bestaansrecht van zowel allopathie, als ook van fytothe-rapie, homeopathie en spagyrica. Bovendien geeft hij als praktizerend arts preciese richtlijnen wanneer en in welke vorm plantaardige geneesmiddelen geïndiceerd zijn.

De tekst van iedere beschreven plant staat naast een oude apothekersafbeelding uit het Herborium Blackwellianum (1752). In de tekst worden de oorsprong van de naam, vindplaats, bloeitijd, werkzame stoffen, werking en toepassing'behandeld. De schitterende afbeeldingen van een hele pagina hebben niet alleen een grote botanische, maar ook een antiquarische waarde. De teksten worden bovendien nog aangevuld door meer dan 100 kleurenfoto’s van planten in hun natuurlijke biotoop rtiet een exacte botanische beschrijving, waardoor het bekijken en vinden van de planten vergemakkelijkt wordt.

Iedere wandeling in de natuur wordt daardoor een avontuurlijke tocht in de onmetelijke wonderlijke wereld van de planten. Het verbazingwekkende is en blijft, dat de meeste van deze planten in onze naaste omgeving groeien — als je er maar oog voor hebt!
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: