boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
Sint-Jorisgilde te Gent Van 1904 tot 1986 in't Patershol
Hardcover / 88 bladzijden / uitgave 1986
taal (talen) : nederlands
uitgever : A compte d'auteur
afmetingen : 303 (h) x 212 (b) x 11 (dk) mm
gewicht : 680 gram
BESCHIKBAAR
zeer goede staat
24,95 EUR
referentie : 1019702
Alle prijzen zijn BTW inbegrepen
Na de twee geslaagde en kunstvolle uitgaven*’’Kijk op Patershol” en ’’Gent aan de waterkant”, heeft Antoine Meiresonne nu pen en potlood gescherpt en zijn oog gericht op de Koninklijke en Souvereine Gilde van Sint-Joris te Gent.

In de tekeningen uit ’’Kijk op Patershol”, heeft Antoine, zoals vele kunstenaars vóór hem, de buitenkant getekend en vereeuwigd. Maar in het Patershol, tussen oude gevels en kleine straatjes, leeft en bloeit sedert 1904 in het Pand de eeuwenoude en glorierijke Gilde van Sint-Joris met de kruisboog.

Onbekend bij velen, maar geliefd door de Gildeleden en enkele out-siders, waaronder Antoine Meiresonne. Door zijn huwelijk kwam Antoine in kontakt met het Gild.

Zijn schoonmoeder, Mw. Synaeve, voor de Gildeleden Margriet; de grootouders van zijn echtgenote, Maatje en Paatje voor de Leden, spraken hem al vlug over het Gild. Wellicht reeds dan broeide in de kunstenaarsziel van Antoine een projekt.

En toen er sprake was van een nakende verhuis naar het nieuwe lokaal, de ’’Gouverneurswoning” binnen de Sint-Machariusparochie, kwam Antoine ons zijn projekt voorstellen. Wat zich binnen de oude muren van het kloosterpand bevond zou Antoine in al zijn facetten belichten. De refter, die de schietbaan, de Gildecaemere en het prestigieuse museum omvat zou op die manier getekend en vereeuwigd worden. Wat Antoine voorstelde kreeg natuurlijk de steun van vele leden.

Dank zij de samenwerking met Doelmeester Willy Debunderie, die instond voor de begeleidende teksten, en Gildebroeder Roland Van Rysselberghe, is deze uitgave uitgegroeid tot een sukses.

Hartelijk gefeliciteerd en dank aan Antoine, Willy en Roland voor het kunstwerk waardoor het Sint-Jorisgild gevestigd in het Pand aan de Kuiperstraat, zal blijven leven in de sfeer die wij Gildeleden hebben gekend.
andere publicaties door Antoine Meiresonne
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: