boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
Brussel, hoofdstad van Europa
ę Europese wijk - Berlaymont - Justus Lipsius - Leopoldruimte - Leopoldwijk - Squares - Buurt van het Jubelpark - Maalbeek Ľ
Paperback / 526 bladzijden / uitgave 2007
taal (talen) : nederlands
uitgever : Badeaux
collectie : Gids
ISBN : 2960041429
EAN : 9782960041422
afmetingen : 215 (h) x 140 (b) x 25 (dk) mm
gewicht : 790 gram
BESCHIKBAAR
zeer goede staat
21,95 EUR
Quantitť:
referentie : 1019456
Alle prijzen zijn BTW inbegrepen
De Europese wijk in Brussel mag er dan wat lelijker op geworden zijn, haar aantrekkingskracht is ze niet kwijt.

Het historische verleden van de Belgische hoofdstad komt er via tal van sporen en verwijzingen weer tot leven. In deze historische en culturele gids wordt de nostalgie of de verheerlijking van het verleden zoveel mogelijk gemeden. Het boek is bedoeld voor elke lezer, autochtoon of Europeaan en het koestert een aantal ambities:

- Een ruim publiek laten kennismaken met de geschiedenis en het patrimonium van deze Brusselse wijk, die in de 19e eeuw is ontstaan ten behoeve van de bourgeoisie in een jonge en voorspoedige industriŽle natie.

- Begrijpen waarom Brussel de hoofdstad van Europa is geworden en hoe de Europese wijk zich heeft ontwikkeld.

- Een didactisch en handig hulpmiddel zijn voor bezoekers of voor mensen die in de Europese buurt werken, maar de wijk niet kennen - het grimmige beeld van de wijk kan best wat bijstelling gebruiken.

- Als referentiewerk dienen voor gidsen die in de buurt werkzaam zijn, specifiek naar aanleiding van de herdenking van de vijftigste verjaardag van de ondertekening van het Verdrag van Rome.

- Een compleet overzicht bieden van de Europese organisaties, van diplomatieke vertegenwoordigingen, beroepsverenigingen en ngo's in Brussel, aangevuld met een lijst van adressen van openbare dienstverlening en horeca.
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: