boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
Dag Meester, Goedemorgen Zuster, Goedemiddag Juffrouw
ę Facetten van het volksonderwijs in Vlaanderen (1830-1940) Ľ
Paperback / 200 bladzijden / uitgave 1984
taal (talen) : nederlands
uitgever : Lannoo
collectie : Retrospectief
ISBN : 9020912062
EAN : 9789020912067
afmetingen : 247 (h) x 205 (b) x 20 (dk) mm
gewicht : 693 gram
Dit boek is
momenteel niet
beschikbaar bij
Bibliomania
In dit derde deel van de Retrospectief-reeks gaat de aandacht naar de evolutie van de lagere school In Vlaanderen. Ofschoon velen de íschoolí als een eeuwig fenomeen beschouwen, blijkt uit dit boek dat het verschijnsel school een zeer recent verleden heeft.

Verschillende vaststellingen wijzen er namelijk op dat de school In de loop der jŠren steeds centraler kwam te staan In de opvoeding en opleiding van het kind. Verschillende aspecten van het volksonderwijs (onderwijspolitiek,
onderwijs tijdens de eerste wereldoorlog, de leerkracht lager onderwijs, e.d.) worden behandeld en toegelicht met vele getuigenissen en een ultgebrelde Iconografie. De auteurs geven er de voorkeur aan deze bronnen te laten 'spreken' zodat doorheen de tekst uittreksels uit dagboeken, memoires, autobiografieŽn, brieven, pamfletten, tijdschriftartikels, congresverslagen en ook uit mondelinge getuigenissen zelf aan te treffen zijn.

Het schitterende beeld- en documentatiemateriaal ó waarbij vooral geput werd uit de nu reeds beroemde Gentse 'Historische Onderwijscollectie' ó geeft een zeer goed beeld van de evolutie van het schoolleven Inde afgelopen decennia.
andere publicaties door Bie De Graeve
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: