boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
Een eeuw vakantie : 100 Jaar toerisme in West-Vlaanderen
Paperback / 160 bladzijden / uitgave 1986
taal (talen) : nederlands
uitgever : Lannoo
ISBN : 9020913948
EAN : 9789020913941
afmetingen : 250 (h) x 170 (b) x 15 (dk) mm
gewicht : 485 gram
BESCHIKBAAR
zeer goede staat
21,95 EUR
referentie : 1017349
Alle prijzen zijn BTW inbegrepen
De helft van de Belgische bevolking neemt elk jaar een vakantie, terwijl 13 % van de Belgen daarenboven weekend- of korte vakanties doorbrengt. Hierbij is het opvallend hoe sterk de Kust en het Achterland een attractie uitoefent op de Belgische vakantieganger. Iets minder dan een vierdevan alle vakanties en circa30 % vandekorte vakanties van de Belgen hebben plaats in West- Vlaanderen.

Hieruit kan men onmiddellijk af leiden dat de Kust en de Westvlaamse kunststeden voor de Belgische bevolking meer dan een begrip zijn en dat het toerisme voor de provincie West-Vlaanderen enkel reeds uit hoofde van de belangstelling van de binnenlandse bevolking een ware bron van inkomen en werkgelegenheid betekent.

De markt van de Kust en het Achterland is evenwel niet beperkt tot het eigen land. In werkelijkheid strekt de markt zich uit tot 300 a 400 km; voor Brugge is de uitstraling wereldwijd. Er zijn weinig toeristische gebieden in de wereld die binnen een dergelijk relatief korte marktstraat zoín groot marktcliŽnteel bezitten met daarenboven een koopkracht die tot de hoogste van Europa kan worden gerekend. De marktpenetratie in de potentiŽle buitenlandse marktgebieden is evenwel meestal nog vrij beperkt. Dit houdt meteen een indicatie in over de marktmogelijkheden.

De logiescapaciteit van de Kust en het Achterland bedraagt 370.000 bedden. Dit is een vrij grote capaciteit op een relatief beperkte ruimte. Deze veelheid van kleine ondernemingen die in wezen zijn onder te brengen in de grote onderneming íKusten Achterlandí realiseert jaarlijks een omzet van circa 20 miljard fr. en een werkgelegenheid ó direct en indirect ó van 25.000personen.

Dit is het resultaat van een lang historisch proces. Deze toeristische activiteit heeft echter het voordeel aan de Westvlaamse bevolking een vrij stabiele bron van inkomen en werkgelegenheid te bieden, door de structurele moeilijkheden heen. Dit sluit de noodzakelijkheid van een permanente aanpassing van de Kust en het Achterland niet uit aan de zich wijzigende omstandigheden. Dit geldt ook voor een instelling als West-toerisme. De voorziene structuurwijzigingen binnen de schoot van Westtoerisme zijn hiervan een duidelijk voorbeeld. De herstructurering van Westtoerisme zal meteen een engere samenwerking medebrengen tussen de publieke en de private sector. Deze samenwerking is hoogst wenselijk in het licht van de moderne toeristische marketing. Een efficiŽnte toeristische marketing wordt ťťn van de grote uitdagingen voor Westtoerisme in het komende decennium. De monopolie marktpositie van toeristisch West-Vlaanderen van vůůr de Tweede Wereldoorlog is in de loop der decennia geŽvolueerd tot een monopolistische concurrentie waarvan produktdifferentiatie, prijspolitiek, distributiepolitiek en promotie een essentiŽle plaats innemen.
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: