boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
Abdijen in de Lage Landen en de mensen die er wonen
Hardcover / 168 bladzijden / uitgave 1989
taal (talen) : nederlands
uitgever : Lannoo / Arbor
ISBN : 9020916629
EAN : 9789020916621
afmetingen : 276 (h) x 235 (b) x 22 (dk) mm
gewicht : 1080 gram
BESCHIKBAAR
zeer goede staat
13,95 EUR
referentie : 1013063
Alle prijzen zijn BTW inbegrepen
Abdijen in de Lage Landen is het resultaat van een ontdekkingsreis langs meer dan veertig kloosters en abdijen in Nederland en BelgiŽ: een magnifiek boek dat een indringend beeld geeft van de mannen en vrouwen die die kloosters bevolken, van oude religieuze orden waartoe zij behoren en van de huizen die zij tot op de dag van vandaag bewonen en onderhouden.

Het boek geeft toelichting op de achter de muren aangetroffen werkelijkheid, enerzijds door een beschrijving van de geschiedenis, anderzijds door het citaat van de getuigenissen. In ĎAbdijen in de Lage Landení ligt de nadruk niet op de gebouwen en wat daaraan te zien is, maar op de mensen die erin wonen; op wat hen beweegt en bezighoudt; op wat zij bewaren en doorgeven; op de vraag waar zij voor leven. Op hun geestelijk leven wil het boek een bescheiden inleiding zijn.

Abdijen in de Lage Landen leidt de lezer binnen in een reeks van kleine werelden, even zovele pogingen om het leven van de eerste christenen in grote saamhorigheid opnieuw gestalte te geven. In elk van die gemeenschappen komen andere facetten van het kloosterleven aan bod, waardoor het breedst mogelijke beeld is ontstaan.
andere publicaties door Michel Van der Plas
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: