boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
Art Nouveau wandelingen in Brussel
Paperback / 186 bladzijden / uitgave 1996
taal (talen) : nederlands
uitgever : Lannoo
ISBN : 9020926128
EAN : 9789020926125
afmetingen : 230 (h) x 164 (b) x 16 (dk) mm
gewicht : 485 gram
BESCHIKBAAR
zeer goede staat
8,95 EUR
referentie : 1015184
Alle prijzen zijn BTW inbegrepen
'Art nouveau - wandelingen in Brussel' is niet zomaar het zoveelste boek over art nouveau in Brussel. Het is een gids die uitnodigt om zelf op zoek te gaan naar de restanten van een merkwaardige kunststroming die haar hoogtepunt in het begin van deze eeuw in Brussel kende.

Een historische inleiding over het ontstaan en de geschiedenis van de art nouveau in Brussel vormt de start voor vier wandelingen, zowel doorheen het centrum als door de rand van Brussel. Aan de hand hiervan kan de geÔnteresseerde wandelaar kennis maken met het nog talrijk aanwezige bouwkundig erfgoed, opgetrokken in art nouveau-stijl. Want ondanks het feit dat veel waardevol materiaal jammer genoeg is verdwenen, bleef toch een hele staalkaart van uitingen van art nouveau bewaard.
'Art nouveau - wandelingen in Brussel' is een publicatie zonder wetenschappelijke pretenties. Dit boek geeft de visie van een ervaren stadsgids die als achtergrond voor zijn rondleidingen over de art nouveau materiaal verzamelde en die zijn kennis nu in deze handige gids heeft samengebracht.
andere publicaties door Louis Meers
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: