boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
Heilige Oorlog : De kruistochten en de wereld van vandaag
Paperback / 664 bladzijden / uitgave 1999
taal (talen) : nederlands
uitgever : Anthos
ISBN : 9041403272
EAN : 9789041403278
afmetingen : 240 (h) x 162 (b) x 50 (dk) mm
gewicht : 1140 gram
Dit boek is
momenteel niet
beschikbaar bij
Bibliomania
Heilige oorlog is een meeslepend geschreven studie, die een verontrustende nieuwe kijk biedt op een van de woeligste gebieden ter wereld.

Op 25 november 1095, tijdens het concilie van Clermont, riep paus Urbanus II op tot de eerste kruistocht. Negen eeuwen later klinkt de echo van die historische oproep nog na, avond aan avond, in nieuwsberichten over de hele wereld.

Heilige oorlog traceert de oorsprong van die heroïsche gevechten uit een ver verleden in jodendom, christendom en islam, en laat de veelzeggende verbanden en parallellen zien tussen die botsingen en de heftige conflicten in het Midden-Oosten van vandaag.

In de populaire beeldvorming waren de kruistochten een kleurrijk en romantisch product van de geschiedenis van de Middeleeuwen. Maar in feite ging het om een gigantisch menselijk drama, van een gruwelijke bloeddorstigheid. In Heilige oorlog onthult Karen Armstrong een met bloed besmeurd wandtapijt, bevolkt door krijgers en pelgrims, moordenaars en martelaren, kluizenaars en koningen, de aanzet tot een vicieuze cirkel van conflicten.
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: