boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
Keizer Karel : Wandtapijten en Wapenrustingen uit de Spaanse Koninklijke verzamelingen
door Collectif
Paperback / 216 bladzijden / uitgave 1994
taal (talen) : nederlands
uitgever : Gemeentekrediet
ISBN : 9050661289
EAN : 9789050661287
afmetingen : 296 (h) x 245 (b) x 20 (dk) mm
gewicht : 1400 gram
BESCHIKBAAR
zeer goede staat
11,95 EUR
referentie : 1010192
Alle prijzen zijn BTW inbegrepen
De historische en artistieke uitstraling van deze tentoonstelling wordt versterkt door het feit dat zij in Brussel plaatsgrijpt; de stad die deel uitmaakte van de landstreek waar Keizer Karei werd geboren, de stad waar hij opgroeide, die hij meermaals doorkruiste tijdens zijn Europese rondreizen en die hij uiteindelijk na zijn troonsafstand in 1555 en 1556 verliet.

De prachtige Brusselse en Vlaamse wandtapijten die we hier tentoonstellen, getuigen van de artistieke smaak van Keizer Karei en zijn verwanten. Ze leren ons de religieuze, mythologische, decoratieve, ceremoniŽle en iconografische elementen analyseren die de artistieke uitdrukking vormen van een discipline die haar hoogtepunt in Brussel bereikte.

De wapens en wapenrustingen laten ons toe de politieke en militaire carriŤre van de keizer te illustreren en de intense activiteit van een 16de-eeuws staatsman op rondreis door Europa, te belichten. In Brussel begon en eindigde Keizer Karei zijn openbaar leven. Toch verplichtte zijn politieke carriŤre hem om verschillende plaatsen te bezoeken zoals Toledo, Granada, Worms, Aken, Bologna, Munchen, Innsbruck, SiciliŽ, Keulen, Augsburg en nog veel andere steden die het Paneuropese rijk van de Keizer vormden.

De eer die deze tentoonstelling aan het Nationaal Patrimonium verleent, gaat gepaard met een erkentelijkheid tegenover alle personen en organisaties die tot de realisatie ervan hebben bijgedragen.
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: