boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
100 jaar voetbal in BelgiŽ 1895-1995 Koninklijke Belgische Voetbalbond
Hardcover / 312 bladzijden / uitgave 1995
taal (talen) : nederlands
uitgever : Voetbal Magazine
ISBN : 905466150X
EAN : 9789054661504
afmetingen : 301 (h) x 215 (b) x 25 (dk) mm
gewicht : 1595 gram
BESCHIKBAAR
zeer goede staat
17,95 EUR
referentie : 1013924
Alle prijzen zijn BTW inbegrepen
VAN 1895 TOT VANDAAG: 100 JAAR BELGISCH VOETBAL Een onmisbaar naslagwerk voor elke voetballiefhebber.

In 1995 viert de Koninklijke Belgische Voetbalbond K.B.V.B. zijn honderdjarig bestaan. De belangrijkste sportieve vereniging van het land zal dit Eeuwfeest met de nodige luister vieren. De K.B.V.B. zal dit doen door de organisatie van een aantal grootse manifestaties op nationaal en provinciaal vlak. Zo is er o.a. de Eeuwfeest-wedstrijd tegen Duitsland, in een gerenoveerd nationaal stadion. Tevens is er een unieke tentoonstelling waarvoor geput werd uit archiefmateriaal, foto's, teksten en souvenirs. Er is een verbroedering tussen de clubs uit het noorden en het zuiden van ons land. Verder staan bijeenkomsten met de provinciegouverneurs, de voorzitters, de secretarissen en de scheidsrechters op het programma. Tenslotte is er de organisatie van een Euro '95 tornooi voor de jongeren.

Het Eeuwfeest wordt ook gevierd met de uitgave van dit Gulden Boek over 100 jaar voetbal in BelgiŽ. Een 320 pagina's tellend boek, rijkelijk geÔllustreerd met wonderbaarlijke beelden in sepia van het voetbal en het publiek van vroeger, met schitterende actuele kleurenfoto's. Verder ook een serie humoristische tekeningen van vroeger en nu.

Het boek geeft een vaak gedetailleerd overzicht van het prille begin van het voetbal in BelgiŽ, de oprichting van de Voetbalbond, van de clubs, de hoogtepunten van onze Rode Duivels en onze clubs in de competitie en de Belgische en Europese bekers, de sociale en economische evolutie van ons voetbal en zijn plaats in de wereld. Er is ook overvloedig statistisch materiaal over de clubs en de spelers.

Een Gulden Boek dat niet mag ontbreken in de bilbliotheek van elke voetballiefhebber.

Twee redacteurs met bijna een halve eeuw ervaring stelden het boek samen: Bob Deps van de krant Het Volk, en Henry Guldemont, van de krant La Meuse-La Lanterne en Voetbal Magazine.
andere publicaties door Henry Guldemont
17,95 EUR
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: