Gelezen en goedgekeurd...
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
Stationsarchitectuur in BelgiŽ, deel II : 1914-2003
Paperback / 208 bladzijden / uitgave 2003
taal (talen) : nederlands
uitgever : Brepols
ISBN : 9056220527
EAN : 9789056220525
afmetingen : 210 (h) x 298 (b) x 13 (dk) mm
gewicht : 798 gram
Dit boek is
momenteel niet
beschikbaar bij
Bibliomania
Na de Eerste Wereldoorlog kon BelgiŽ slechts moeizaam herstellen van de schade die aangericht werd aan het spoorwegnet. Stations, materieel en seininrichtingen hadden zwaar geleden onder het oorlogsgeweld. Na de oorlog begon een moeizame wederopbouw. Vooral in het westen van het land was de infrastructuur nagenoeg helemaal vernield. Het duurde nog tot circa 1925 voor de infrastructuur helemaal was hersteld. Na de oorlog werd het Belgische spoorwegnet uitgebreid met lijnen die door de oorlogsvoerende partijen om strategische redenen werden aangelegd.

Met het Verdrag van VersaiIles kwam BelgiŽ bovendien in het bezit van de Oostkantons en werd de Pruisische Vennbahn in het spoorwegnet geÔntegreerd.

In eerste instantie bouwt de Staat en vanaf 1926 de NMBS overwegend traditionalistische stations. Einde van de jŠren dertig worden de eerste modernistische stations gebouwd.

Na de Tweede Wereldoorlog moeten weer diverse vernielde stations worden herbouwd. Na de oorlog wordt naarstig aan de Brusselse Noord/Zuid-verbinding gewerkt. In 1952 neemt Koning Boudewijn de nieuwe verbinding in gebruik.

In de jŠren vijftig keren de architecten zich af van de voor de oorlog ingezette modernistische architectuur. Een neoconservatieve hei-mat-architectuur maakt de dienst uit. Expo í58 inspireert de architect in de jŠren zestig voor enkele gedurfde ontwerpen. Niet voor lang echter, want de jŠren zeventig en tachtig worden beheerst door inspiratieloze functionele architectuur. De elektrificatie van het spoorwegnet na de energiecrisis van midden de jŠren zeventig slorpen alle financiŽle middelen op. De jŠren negentig worden dan weer gekenmerkt door enkele exuberante postmodernistische ontwerpen.

Misschien zetten de expressieve transparante stations zoals Luik Cuillemins en Halle de toon voor nieuwe extravagante ontwerpen.

Met dit tweede deel wordt de inventarisatie van de stations voltooid. Net als in het eerste deel springen vooral de vele afbeeldingen in het oog. Tot omstreeks 1930 wordt net als in deel 1 vooral gebruik gemaakt van prentbriefkaarten. Nadien doen we vooral beroep op de rijke verzameling fotoís uit het NMBS-archief, eventueel aangevuld met opnames van enthousiaste spoorwegamateurs.
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: