boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
Marx in Brussel
Paperback / 200 bladzijden / uitgave 2005
taal (talen) : nederlands
uitgever : Davidsfonds
ISBN : 9058263320
EAN : 9789058263322
afmetingen : 240 (h) x 165 (b) x 16 (dk) mm
gewicht : 555 gram
BESCHIKBAAR
zeer goede staat
11,95 EUR
referentie : 1013591
Alle prijzen zijn BTW inbegrepen
Van alle mensen die ik hier moet achterlaten, valt mij jouw afscheid het zwaarst. Ik wou dat ik je mee kon inpakken.

Zo schrijft Karl Marx in 1845 aan de dichter Heine na zijn uitwijzing uit Frankrijk. Hij werkte er mee aan een verboden democratisch tijdschrift en zoekt nu zijn heil in Brussel. Maar het jonge BelgiŽ staat niet te springen om de eigenzinnige jongeman met zijn vreemde ideeŽn te ontvangen.

Toch behoren de driejaren van Marx in Brussel tot de meest creatieve van zijn leven. Samen met Engels werkt hij er aan een nieuwe visie op de geschiedenis. En na jŠren van filosoferen voegt hij eindelijk de daad bij het woord. Hij sticht de eerste Bond der Communisten, schrijft Het Communistisch Manifest en begint zo vanuit Brussel met een wereldrevolutie.

Edward de Maesschalck brengt de geniale filosoof opnieuw tot leven dankzij citaten uit brieven en geschriften. Je krijgt een beklijvend beeld van de beruchte banneling als minnaar en echtgenoot, trouwe vriend en geducht tegenstander, maar ook als daadkrachtig auteur. Edward de Maesschalck is doctor in de geschiedenis en programma-adviseur voor Canvas.
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: