boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
Vlaanderen in de kunst
Gebonden / 432 bladzijden / uitgave 2010
taal (talen) : nederlands
uitgever : Davidsfonds
ISBN : 9058267318
EAN : 9789058267313
afmetingen : 245 (h) x 245 (b) x 32 (dk) mm
gewicht : 2130 gram
Dit boek is
momenteel niet
beschikbaar bij
Bibliomania
De Slag bij Kallo, Een Landschap met Koeien bij Oudenaarde, Een Meisje met een Dode Vogel, Een Pijproker. Vijfhonderd jaar lang schilderden onze kunstenaars hun leefwereld. Een wereld waarin gefeest, gerouwd, gevochten en bemind werd. Het resultaat van hun werk hangt nu aan de muren van onze musea. Het toont ons het leven in Vlaanderen door de eeuwen heen.

In Vlaanderen in de kunst openen 365 schilderijen vele vensters naar ons verleden. Tal van dingen zijn intussen verdwenen uit ons dagelijks leven, zoals broodbedelingen, processies en garnaalvissers. Hopelijk behoren ook de terreur van veldslagen en de pest definitief tot dat verleden. Anderzijds bestonden sommige infrastructuurwerken vroeger al en was kunst toen ook een prestigezaak.

Schilderkunst is echter niet steeds een betrouwbare getuige van het verleden. Terwijl de ene kunstenaar de lichtspeling van de ondergaande zon probeerde te vatten, schilderde een andere artiest wat verderop de armoede en ellende op het land. We zien wat we willen zien. Maar wat wilden onze kunstenaars zien? Hoe moeten we hun visie op Vlaanderen interpreteren? En hoe moeten we hun schilderijen lezen?

Dimitri De Maesschalck studeerde Kunstwetenschappen aan de K.U.Leuven en aan de Freie Universitšt te Berlijn. Hij selecteerde 365 schilderijen - een voor elke dag - om je het hele jaar door te laten genieten van kunst. Het rijk geÔllustreerde en schitterend vormgegeven kijkboek toont werk van zowel bekende als onbekende kunstenaars; het is een verrassende ontdekkingstocht door onze kunstgeschiedenis. De teksten bij de schilderijen geven je meer info over de kunstenaar, het onderwerp en de schilderkundige traditie waarin het beeld past. Het geheel maakt van Vlaanderen in de kunst een prachtig overzichtswerk om steeds opnieuw te bekijken.
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: