boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
Nederlandse Koninklijke Luchtmacht : van vliegclub tot strijdmacht
Gebonden / 160 bladzijden / uitgave 1980
taal (talen) : nederlands
uitgever : WYT Uitgevers
ISBN : 9060071611
EAN : 9789060071618
afmetingen : 284 (h) x 214 (b) x 20 (dk) mm
gewicht : 825 gram
BESCHIKBAAR
zeer goede staat
6,95 EUR
referentie : 1012613
Alle prijzen zijn BTW inbegrepen
In het boek „Nederlandse Koninklijke Luchtmacht, van vliegclub tot strijdmacht” van Willem Helfferich wordt een beeld gegeven van een van de belangrijkste onderdelen van de Nederlandse defensie: de Luchtmacht.

Het boek behandelt summier de geschiedenis, gaat daarna uitgebreid in op de organisatie van de huidige Koninklijke Luchtmacht en neemt daarna de diverse vliegtuigtypen waar de Klu mee vliegt onder de loep.

Vanwege de grote invloed van de NAVO wordt in een apart hoofdstuk nagegaan wat het lidmaatschap van de NAVO voor de Nederlandse Koninklijke Luchtmacht betekent.

Zeer spectaculair zijn in dit boek de bijdragen van A. C. J. Siemonsenlt. H. H. J. Menting. Zij nemen u respectievelijk mee in de cockpit van een Starfighter en een NF-5 en beschrijven op authentieke wijze een luchtgevecht en een aanval op een gronddoel.

Tenslotte wordt er in dit boek ook aandacht besteed aan het Amerikaanse squadron op Soesterberg en het museum van de Koninklijke Luchtmacht. De tekst wordt ondersteund door vele schitterende foto’s, ook in kleur, die dit boek tot een voor Nederland uniek werk maken.
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: