boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
De geschiedenis van de Luchtvaart in Nederland
Paperback / 152 bladzijden / uitgave 1988
taal (talen) : nederlands
uitgever : Elmar
ISBN : 9061206456
EAN : 9789061206453
afmetingen : 280 (h) x 195 (b) x 12 (dk) mm
gewicht : 610 gram
BESCHIKBAAR
zeer goede staat
8,95 EUR
referentie : 1015454
Alle prijzen zijn BTW inbegrepen
De luchtvaart in Nederland viert bijna haar 75-jarig bestaan. Reden genoeg om uitvoerig aandacht te besteden aan dit onderwerp, waarbij het accent vooral komt te liggen op schitterende fotografie.

Veel aandacht gaat uit naar de opwindende en avontuurlijke beginjaren van de Nederlandse luchtvaart, echter steeds geplaatst in het perspectief van de internationale ontwikkelingen in de vliegerij. Zo zijn belangrijke hoofdstukken gewijd aan de opkomst van de KLM en van vliegtuigbouwer Fokker en de fameuze IndiŽ-vluchten, die van grote betekenis zijn geweest voor het aanzien van Nederland als luchtvaartnatie.

Primair staat het wel en wee van de mensen in de luchtvaart, de pioniers die het avontuur aandurfden, hun ervaringen en boeiende verhalen.

Niet alleen de burgerluchtvaart, maar ook de militaire luchtvaart wordt beschreven. Immers deze ging als eerste van start. De Koninklijke Luchtmacht viert dit jaar haar 75-jarig bestaan.

Verder komen in dit schitterende boek de naoorlogse periode aan bod, de wederopbouw, de KLM in het straaltijdperk, Schiphol als moderne luchthaven, de terugkeer van Fokker op de wereldmarkt en de ontwikkeling van de luchtvaartmaatschappijen.

Tot slot bevat het boek veel praktische informatie over mensen en zaken uit de wereld van de luchtvaart. Ruim 200 fotoís illustreren de vlot geschreven tekst.
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: