boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
De Bende & Co : 20 jaar destabilisering in BelgiŽ
Paperback / 224 bladzijden / uitgave 1990
taal (talen) : nederlands
uitgever : Kritak
ISBN : 9063032927
EAN : 9789063032920
afmetingen : 200 (h) x 125 (b) x 20 (dk) mm
gewicht : 280 gram
Dit boek is
momenteel niet
beschikbaar bij
Bibliomania
Als in een docu-roman lezen we over brandstichting in redactielokalen, overvallers met carnavalsmaskers, verdwenen dossiers, Latijns-Amerika als toevluchtsoord, seksuele escapades en naaktfuiven, ontvoeringen, spionage, moord-eskaders, geplande staatsgrepen, corruptie aan de top, overvallen op geldtransporten, drugsmokkel in diepvries-vlees, geŽnsceneerde zelfmoorden, trainingskampen bij Khadafi en chantage op het hoogste niveau. Dit alles in BelgiŽ, in ťťn verhaal en zonder de intrige geweld aan te doen.

Het ogenschijnlijke toeval en kasten vol onopgeloste en losstaande misdaaddossiers die de Belgische publieke opinie jarenlang in hun greep hielden, beginnen eind de °aren tachtig een lijn van berekening en afrekeningen te vertonen waarvan we het laatste nog niet hebben gezien. De parlementaire onderzoekscommissie bracht hiervan heel wat aan het licht. In De Bende & co trekt Hugo Gijsels deze lijn op een coherente, directe en boeiende manier. Het is zijn verdienste dat hij zogenaamd zuiver-criminele dossiers in een ruimere, politieke context onderbrengt. De titel van het boek wordt zo gaandeweg een verzamelnaam voor een golf van ongrijpbare terreur.

In de laatste hoofdstukken wordt duidelijk waarom, hoe en vanuit welke hoek die intrige precies werd ontwikkeld en waarom dit allemaal niet eerder kon worden opgemerkt.
gelijkaardige artikelen zoeken per categorie
gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: