boeken. gelezen. goedgekeurd.
Welkom bij Bibliomania, de online specialist in tweedehands boeken
FR  •  NL
Winkelmand
0
Schrijvend over Leuven
ę Een poging tot bio-bibliografische inventarisatie van creatief schrijvend en geschreven Leuven Ľ
Paperback / 238 bladzijden / uitgave 2005
taal (talen) : nederlands
ISBN : 9077757910
EAN : 9789077757918
afmetingen : 244 (h) x 177 (b) x 20 (dk) mm
gewicht : 630 gram
BESCHIKBAAR
zeer goede staat
12,95 EUR
referentie : 1010812
Alle prijzen zijn BTW inbegrepen
Leuven begint met de L van Literair en er is veel over Leuven geschreven. Ook zijn er vele literaire Leuvenaars. Maar vreemd genoeg had nog niemand in deze wervelende stad een serieuze poging gedaan om Literair Leuven bij elkaar te schrijven.

Nu is er ineens een naslagwerk met 150 auteursportretten, gaande van Hertog Jan (į13de eeuw) tot Saskia De Coster (į1970). Elk portret bevat een biografie met een duidelijk Leuvens blokje, een uitvoerige bibliografie en een aantal wetenswaardigheden: recensiefragmenten, een leuke Leuvense anekdote, een typerende uitspraak, een interessant weetje, De kleŪne kanten van de grote auteur... Bij veel auteurs is een frappant gedicht of prozafragment afgedrukt, met Leuven in de hoofdrol. En omdat een beeld evenveel als een pagina tekst zegt, is elke auteur ook via een foto gepresenteerd.

150 auteursportretten, het lijkt onwaarschijnlijk veel, maar er is meer. Nog 60 schrijvers eisen hun plekje in dit naslagwerk op: personen die om een of andere reden minder nadrukkelijk aan de gestelde criteria voldoen, maar te interessant zijn om te vergeten. In hun spoor komen ook nog eens 15 Franstalige Leuvense schrijvers uit de coulissen.

En alsof het niet op kan, worden meer dan 300 werken op een rijtje gezet die zich volledig of gedeeltelijk in Leuven afspelen, gelardeerd met talloze Leuvense tekstfragmenten. In totaal werden ca. 2000 werken opgenomen!

gelijkaardige artikelen zoeken per onderwerp: